Impressie

BVL open Golfdag – 15 mei 2024

Op woensdag 15 mei werd de traditionele golfdag van de BVL gehouden. Na ontvangst met een heerlijke lunch verzorgd door Golf Waterland werd er een clinic gehouden voor de liefhebbers en een 9 holes wedstrijd voor de fanatieke golfers. Het werd een mooie zonnige middag met hele fanatieke deelnemers.

Jeroen de Koning won de wedstrijd en daarmee een 3 daagse golfreis naar Spanje.

De chip wedstrijd leek een overwinning te worden (net als vorig jaar) voor Thijs IJpeij, maar hij werd net voorbijgestreefd door Daan Koh, die het balletje tot op 30 cm van de target (een mooie ton verzorgd door Ryan Lely) te slaan.

Na afloop werd er gezellig geborreld en heerlijk gegeten. Het was wederom een dag om nooit te vergeten.

 


Wijnproeverij – 19 april 2024

De wijnproeverij op 19 april was een groot succes met meer dan 45 "fijnproevers".
Slijterij Poldervaart had diverse heerlijke wijnen geëtaleerd en de catering was perfect verzorgd door Restaurant De Zuyd.


De Gouden herinnering – 14 maart 2024

Op 14 maart werden de bewoners van de zorgcentrum de Jonkerhof in Landsmeer in het zonnetje gezet met een muzikaal optreden van het duo Robin en Roel van "De Gouden Herinnering".  Dit muzikale duo speelt samen met de bewoners (met Alzheimer) bekende nummers uit de oude doos in een gezellige informele sfeer.

Dit leuke initiatief toont dat de BVL voor meer staat dan alleen gezellige borrelavonden, maar dat ze zich ook inzet voor de samenleving. José Komin van de activiteiten commissie heeft dit mede mogelijk gemaakt.

De middag werd mede gesponsord door de gemeente Landsmeer en de BVL. Daarnaast hebben een aantal BVL leden een bijdrage geleverd (Vishandel Jonk, Jumbo Landsmeer en de Fam. Wagelaar).


Karten – 9 februari 2024

Op 9 februari organiseerde de BVL voor het eerst een kart wedstrijd voor de leden. De strijd tussen 7 dames en 21 heren vond plaats bij Race Planet van Bleekemolen in Amsterdam - Sloterdijk.

En de vonken spatten er vanaf tijdens de 3 manches van 10 minuten die iedereen kon rijden! Wat was iedereen fanatiek. De dames reden apart (bij ons mag dat nog), maar voor aanvang van de 3e en laatste race bij de dames waren er nog maar 2 over die de strijd hadden overleefd!

Bij de heren ging het niet zonder horten en stoten. Bloedfanatiek die BVL leden en uiteindelijk resulteerde dat in een eindrangschikking op basis van tijd, waarbij Angelique Bruijnesteijn zich zelfs tussen de heren wist te manoeuvreren met een 4e overall tijd. Super gedaan!

Einduitslag: 1 Roy Post, 2 Thommy van Deuveren, 3 Mark Pelser, 4 Angelique Bruijnesteijn, 5 Gerard Bakker.

De aanmoedigingsprijs was voor Gerrit Wals die zich toch maar tussen het jeugdige geweld durfde te begeven.

Na afloop een geslaagde borrel bij De Goede Stek, waar Jaap en Marion ons goed verzorgde met hapjes en drankjes.

Al met al een geslaagde dag en voor herhaling vatbaar.


Nieuwjaarsreceptie – 13 januari 2024

Op 13 januari is de traditionele BVL nieuwjaarsreceptie gehouden, wederom in Grandcafé de 3-Sprong.  Het was een goed bezochte, gezellige bijeenkomst waar veel is gelachen en mooie nieuwe contacten zijn gelegd.  Iedereen werd verwelkomt met een lekker glaasje prosecco en rond 20u heeft de Penningmeester Léon van Riel iedereen welkom geheten. In de eerste plaats werd er stil gestaan bij het overlijden van Jan Holvast en Aart Goede. Voor zijn verdiensten als oprichter, voorzitter en ere-lid kreeg Aart Goede postuum een warm applaus. Vervolgens werd even teruggeblikt op 2023 en vooruit gekeken naar de activiteiten voor 2024.  Ook is de nieuwe website en zijn de 2 nieuwe Watsapp groepen voor de BVL leden even genoemd.  De naam Bedrijfsbelangen Vereniging Landsmeer is in 2023 gewijzigd in BedrijvenVereniging Landsmeer en de website is aangepast. Alles over de BVL is nu online te vinden op de website www.bvlandsmeer.nl. Ook het verruimen van de omschrijving wie lid kunnen worden van de BVL, middels een aanpassing van de statuten met goedkeuring door de leden tijdens de ALV heeft tot een forse stijging van het aantal leden geleid. Begin 2024 heeft de BVL het 100ste lid  morgen verwelkomen. Uiteindelijk is er geproost op een gezond en succesvol 2024.

De avond was perfect verzorgd door Grandcafé de 3-Sprong met lekkere hapjes tussendoor.


Maurice de Hond – 30 november 2023

Op 30 november 2023 heeft Maurice de Hond een lezing gegeven over de stand van zaken in de politiek en over AI, Artificial Intelligence.

Het was een boeiende lezing die bijgewoond werd door veel BVL leden met introducees.  Hapjes en drankjes werden verzorgd door Restaurant Juffrouw TokTok en na afloop werden alle aanwezigen getrakteerd op het boek "Wie bang is krijgt ook klappen" van Maurice de Hond.

Meer kun je hierover lezen op de AI website van Maurice de Hond, Ontdek de kracht van AI


Ondernemers ontbijt – 17 november 2023

Hier een impressie van het ondernemersontbijt van 17 november 2023, georganiseerd door de gemeente Landsmeer.


Eenzamen diner 10 november 2023

Op 10 November 2023 heeft de BVL in samenwerking met Taste of Landsmeer,  SamenMeer, de Rotary en de Gemeente Landsmeer een diner voor eenzamen uit Landsmeer georganiseerd. Vele oudere eenzamen hebben genoten van een gezellig samenzijn met een heerlijke maaltijd verzorgd door Taste of Landsmeer. Er was een gastoptreden van BVL-lid Martin Jacobs, die de mooiste nummers door de zaal liet klinken.


Scootertocht – 29 Juni 2023

Met onze BVL leden op donderdag 29 juni een mooie tour op de scooter gemaakt door het prachtige Waterland. Het was wat frisjes maar desondanks een leuke tocht met een gezellig drankje en hapje na afloop.


BVL open golfdag – 24 mei 2023

Op 24 mei 2023 vond de BVL open golfdag plaats bij Golf Waterland  Deze dag was er een golf clinic voor degenen die het golfen nog niet beheersen en toch graag wilden leren en een golfwedstrijd over 9 holes. Na afloop van de wedstrijd was er een chipwedstrijd voor alle deelnemers. De bedoeling was om het balletje zo dicht mogelijk bij een regenton te krijgen, of er zelfs in, maar dat lukte niemand.

Thijs IJpeij van Housingnet legde zijn bal het dichtste bij de ton en won daarmee een 3 daagse golfreis naar Estepona in Spanje. Omdat Patrick Norris, van ServicesPlus, de 9 holes wedstrijd won, mocht hij ook mee naar Spanje.  De golfreis is gesponsord door de BVL in samenwerking met Jan Accountants en Léon van Riel.

Na afloop van de golfdag was er een uitgebreide borrel met diner. Er waren veel jonge ondernemers die deelnamen aan deze dag en na afloop hebben 8 ondernemers zich aangemeld als nieuw lid. Al met al een geslaagde dag die in 2024 zal worden herhaald.

Op 2 november vond de gewonnen golfreis plaats en zijn Patrick Norris en Thijs IJpeij met Léon van Riel en Sonny Buter mee gegaan naar Spanje om 3 dagen fanatiek te golfen op prachtige golfbanen. Het was een groot succes en beide heren hebben ervan genoten, zoals je op de foto's kunt zien.

 

 


Spreker Hans Nijland – 24 April 2023

Afgelopen woensdag hield Hans Nijland een prachtig boeiend verhaal over zijn ervaringen in de voetbalwereld. Met humor en Groningse tongval wist hij het publiek van A tot Z te boeien.
Na afloop signeerde hij zijn boek “Boerenbluf” met een persoonlijke boodschap voor de aanwezigen.
Er werd daarna nog volop gedanst en gezongen op Hollandse muziek.
Al met al een zeer geslaagde Bvl bijeenkomst.


Crazy Horse Saloon 9 juli 2022

Op 9 juli 2022 is het 45 jarig jubileum van de BVL gevierd in de grote stal van de Fam. Kok.

Er waren vele gastoptredens, waaronder 2 drag-queens en Amicitia en er was een veiling voor het goede doel, giro 555.